Der indbydes til to Kaffe-På-Kanden-Eftermiddage i Rudkøbing Sognehus (Det gl. Rådhus) Torvet 1 A. Møderne foregår i den store sal på 1. sal – der er elevator, så man nemt kan komme op.

 

Vi mødes kl. 14.30 - ca. 16.00 (dog december-eftermiddagen slutter først 16.30), synger en sang, får en kop kaffe med lidt godt til, hører et foredrag eller en god fortælling. Der kan bestilles gratis taxa (Byens Taxa: 62 51 10 80). Alle er velkomne.

 

 

Helle Ravn fortæller om "Nisser".

Tirsdag den 10. december kommer Helle Ravn og fortæller om ”Nisser”. Hun har studeret dem nøje og skrevet flere artikler om dem: Hvor stammer de fra, hvem er de egentlig, hvad betyder de og hvorfor er mange stadig den dag i dag vilde med nisser? Og her kommer en opfordring: TAG SELV EN NISSE MED, og fortæl DIN nisses historie. Foruden Helle Ravns foredrag vil der selvfølgelig være almindelig adventshygge med sang, skønt kaffebord og udlodning af julestjerner og juledekorationer + optræden af kirkens kor. Så velmødt til et hyggeligt adventsarrangement.

 

 

Troels Krøyer fortæller om H. C. Ørsted.

 

Tirsdag den 18. februar kommer formanden for H.C. Ørstedselskabet i Rudkøbing, Troels Krøyer, og fortælle om H.C. Ørsted. H.C. Ørstedselskabet blev stiftet i 2004 for at gøre børn og unge interesserede i naturvidenskab. Selskabet uddeler hvert år på Ørsteds fødselsdag 14. august forskerpriser og studielegater. Men hvem var han egentlig, denne Ørsted? Det skal vi høre om. Desuden vil Krøyer demonstrere nogle små morsomme forsøg, som var væsentlige for Ørsteds enestående opdagelse af elektromagnetismen. Så kom og hør om manden og hans betydning. Et oplysende foredrag krydret med mange muntre anekdoter.