Der indbydes til to Kaffe-På-Kanden-Eftermiddage i Rudkøbing Sognehus (Det gl. Rådhus) Torvet 1 A. Møderne foregår i den store sal på 1. sal – der er elevator, så man nemt kan komme op.

 

Vi mødes kl. 14.30 - ca. 16.00 (dog december-eftermiddagen slutter først 16.30), synger en sang, får en kop kaffe med lidt godt til, hører et foredrag eller en god fortælling. Der kan bestilles gratis taxa (Byens Taxa: 62 51 10 80). Alle er velkomne.

 

 

Troels Krøyer fortæller om H. C. Ørsted.

 

Tirsdag den 18. februar kommer formanden for H.C. Ørstedselskabet i Rudkøbing, Troels Krøyer, og fortælle om H.C. Ørsted. H.C. Ørstedselskabet blev stiftet i 2004 for at gøre børn og unge interesserede i naturvidenskab. Selskabet uddeler hvert år på Ørsteds fødselsdag 14. august forskerpriser og studielegater. Men hvem var han egentlig, denne Ørsted? Det skal vi høre om. Desuden vil Krøyer demonstrere nogle små morsomme forsøg, som var væsentlige for Ørsteds enestående opdagelse af elektromagnetismen. Så kom og hør om manden og hans betydning. Et oplysende foredrag krydret med mange muntre anekdoter.