Korundervisning

 

Første uge i september begynder en ny korsæson i Rudkøbing Kirke, og vi rykker nu ind i vores nye, flotte korlokale på 2. sal i Det Gamle Rådhus, Det nye Sognehus.

 

 

Børnekoret er for børn - både drenge og piger- i alderen ca. 8-13 år. Der er undervisning hver torsdag kl. 15-15.50. Første gang: torsdag den 6. september. Børnekoret synger lettere en- og tostemmige sange, kanons, salmer. Bl.a. gennem bevægelse og sanglege udvikles stemme, intonation og rytmefornemmelse.

Ungdomskoret er for unge piger og drenge i alderen ca. 14-18 år. Der er en lille prøve forbundet med at blive optaget i ungdomskoret. Ungdomskoret øver hver torsdag kl. 16-17. Første korprøve er torsdag den 6. september. I ungdomskoret synger vi for det meste flerstemmigt, både rytmiske og klassiske sange. Vi arbejder med videreudvikling af sangstemmen og med evnen til at høre sin egen stemme som en del af en klanglig helhed.

Sangerne i børne- og ungdomskorene tjener henholdsvis 50 og 100 kr. ved deltagelse i gudstjenester og lignende. Børnekoret medvirker ved 8-10 arrangementer årligt, herunder familiegudstjenester, koncert på plejehjemmet Danahus i december, Luciagudstjeneste, forårskoncert i kirken mm.,

 

ungdomskoret medvirker mere regelmæssigt - ca. 2 gange om måneden - ved søndagsgudstjenesterne i kirken.

Kirkekoret er et blandet kor for voksne. Korets repertoire er bredt: fra klassisk kirkemusik af f.eks. Palestrina, Mendelsohn og Fauré til danske højskolesange og Kaj Normann- Andersen, som regel i 3-5- stemmige arrangementer. Kirkekoret øver hver tirsdag aften kl. 19.30-21.15. Første korprøve er tirsdag den 4. september.

Motetkoret er et relativt nystiftet, blandet kor, hvis primære opgave er at medvirke ved højmesserne i Rudkøbing Kirke. Sangere i motetkoret synger ca. hveranden søndag. Vi holder prøve forud for højmessen, men det er en forudsætning, at sangerne også selv kan øve sig hjemme. Ved højmessen bidrager koret med flerstemmig salmesang og et musikalsk indslag.

For tilmelding eller yderligere information, kontakt organist og korleder, Tine Pugesgaard, tlf. 23301868, mail: tine.p.org@gmail.com.