Der tilbydes igen kristen meditation hver torsdag kl. 17.00-17.30 i Rudkøbing kirke. Alle er velkomne. Meditation er en universel åndelig praksis, som vi finder i centrum af alle de store religiøse traditioner. Den kristne form for meditationspraksis udspringer af ørkenfædrene (kristne eneboere i 200-400-tallet), der levede deres liv i den egyptiske ørken i bøn, fællesskab og nøjsomhed. Det er en praksis, der fører fra hovedet til hjertet og er præget af stilhed og enkelhed. Den kan praktiseres af alle, hvor man end er på sit livs rejse uanset religiøs eller ikke religiøs tilgang. Det kræver kun, at man ved hvordan, og derefter går i gang.

Meditationen ledes af Tilde Louise Carlsen og Søren Baun Jeppesen, der begge er bosiddende på Langeland. De har stor erfaring med kristen meditation og har tidligere igangsat kristne meditationsgrupper i bl.a. Øster Skerninge kirke og Vor Frue kirke i Svendborg.

Selve meditationen starter med at skabe et stille rum med blid musik og levende lys. Derefter følger en meditationsvejledning, en kort indledningsbøn, 20 minutters stilhed hvor man indvendigt gentager et bønsord efter eget valg og afslutter med en lukningsbøn.

Gruppens formål er at støtte hinanden i at få en erfaring med kristen meditation, hvis vigtigste mål er at tillade Guds mystiske og stille nærvær.

Janne Riis Peitersen, formand for aktivitetsudvalget