Onsdag den 21. marts kl. 17.00 er der koncert med kirkens kor under ledelse af Tine Pugesgaard i Rudkøbing kirke – koncerten er en del af arrangementet ”Påske og Maria”. Man behøver ikke at deltage i hele arrangementet for at komme til koncerten. Der er skrevet meget smuk Maria-musik. Vi skal blandt andet høre værker som D. Buxtehude: Magnificat Anima Mea  og

Johs. Brahms: Marienlieder.

Der er fri entré til koncerten.

 

Lørdag d. 2. juni kl. 16.00 er der koncert med Haderslev Soprandrengekor i Rudkøbing kirke. Soprandrengekoret udgør den yngste gruppe i Haderslev domkirkes drenge- og mandskor, der består af sangere i alderen 9-61 år. I soprandrengekoret er aldersgruppen 9-15 år. Korets årlige ø- tur går i år til Langeland, hvor de opholder sig et par dage på Humble Efterskole. Haderslev drengekor er et aktivt og ambitiøst kor med koncerter i ind- og udland, deltagelse stævner og masterclasses, og har indspillet tre cd’er. Der holdes korprøver flere gange om ugen, både som fællesprøver, i særskilte stemmegrupper og endvidere modtager drengene undervisning i solosang. Korets repertoire er den klassiske kirkemusik. Koret dirigeres af Henrik Skærbæk Jespersen, domorganist ved Haderslev Domkirke og kunstnerisk leder af Haderslev sangakademi.

Der er fri entré til koncerten.

Klokkespillet i Rudkøbing kirke

Rudkøbing kirke har et fint klokkespil.

De 16 små klokker er en gave fra Langelands Bank til byen i anledning af byens 700 års købstadsjubilæum. Mikkelsdag 1988 – et år efter jubilæet – lød klokkerne for første gang.

Menighedsrådet har bekostet opsætningen i tårnet.

Klokkerne spiller hver dag kl. 8.00, kl. 12.00, kl. 16.00 og kl. 20.00 til glæde for byens borgere og dens mange besøgende ikke mindst i sommermånederne.

Det er kirkens organist, Tine Pugesgaard, der vælger og programmerer de salmer, der afspilles.